YHTEYSTIEDOT: Maskuntie 30, 21270 NOUSIAINEN tryyki@tryyki.fi
Tyrnireseptejä
Tyrnikiisseli
- 1 l vettä
- 1,5 dl tyrnimehua
- 5 rkl perunajauhoja
- 1,5 dl sokeria
- Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja kuumenna hämmentäen, kunnes seos sakenee.
- Lisää lopuksi tyrnimehu.
- Ripottele pinnalle hieman sokeria kuortumisen estämiseksi.
- Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Tyrnirahka
- 2 dl kermaa
- 2 prk (à 250 g) rahkaa
- 3/4 dl tyrnimehua
- 3/4 dl sokeria
- 3 tl vaniliinisokeria
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää rahka ja tyrnimehu.
- Mausta sokerilla ja vaniliinisokerilla.
Tyrnijäädyke
- 2 dl kermaa
- 2 keltuaista
- 2 dl tyrnimehua
- 1,5 dl sokeria
- Vatkaa kerma ja keltuaiset erikseen vaahdoksi ja yhdistä vaahdot keskenään.
- Lisää sokeroitu tyrnimehu.
- Kaada jäähdykeseos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan.
- Jäädytä pakastimessa mielellään seuraavaan päivään.
- Kumoa jäädyke tarjolle siten, että kastat vuoan ulkokuoren lämpimään veteen, jolloin jäädyke irtoaa.
- Koristele kermavaahdolla, jossa on tilkka tyrnimehua mausteena.
Helppo tyrni-banaanimousse neljälle
- 2 dl tyrnimarjoja
- 4 banaania
- ripaus sokeria
- Sekoita sauvasekoittimella ensin tyrnimarjat ja sitten banaanit.
- Lisää vähän sokeria.
- Annostele jälkiruokakulhoihin ja anna tekeytyä vähän aikaa jääkaapissa.
- Koristele esim. kermavaahdolla.
Sivun alkuun